Menu
Gildia Pióra na Patronite

Negatywnie nastawionym...

Nikt nie jest idealny
ile żywych istot
Każdy indywidualny
tyle samo różnic

Świat tak stworzony
żeby nie było nudno
Każdy co innego lubi
inne ma upodobania

Piękno łatwo oszpecić
chamstwo odstrasza
Życie uczy tolerancji
Łatwo się poddać

Opuścić ręce i uszy
nie warto się uprzedzać
Bez powodu z góry
nic nie jest idealne

Uczmy się zrozumieć
nikt nie jest Alfą i Omegą
Ten więcej czasu potrzebuje
tamten pojmie w mig

Są i tacy co kiedyś umrą
z dala w samotności
Nikogo nie dopuszczą
do siebie samych

Bo są głupi do końca
nic ich nie nauczy
we łbie tkwi tępota
W rozumie ograniczeni

Nie przemówisz słowami
nic na przymus nie zrobisz
Kiedy ktoś Cię znienawidzi
za nic bo krzywo spojrzał...

na Ciebie

93 734 wyświetlenia
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!