Menu
Gildia Pióra na Patronite

Duch wspomnień

Nikt nie czyta cudzych myśli
A w nich tyle tajemnic ukrytych
W zakamarkach ludzkiej pamięci
Tam mroczne widmo wspomnień

Szperać można w przeszłości
Nic nie stoi temu na przeszkodzie
Gdy pamięć przywołuje wesołe
Co innego jest ze smutnymi

Wyciskają gorzkie łzy z powiek
Nie ma sensu bardziej rozdrapywać
Blizn zadawnionych gdy na serca dnie
Balast ciąży niczym wielki kamień

Dyskrecja w duszy zapewnia spokój
Choć strach pozostaje do końca życia
Trauma wciąż jest w myślach żywa
Jak z przeszłości wspomnienia nękają

Trudno jest się z udręki wyswobodzić
Gdy mało jest albo wcale nie ma dobrych
Wspomnień gdzie groza się czai
Trudno jest uśmiechnąć gdy przeszłość

Splata się z chwilą obecną i jutrem
Siedzi się samotnie po same uszy
Nadrabiając dobrą miną do złej gry
Czarna pajęczyna snuje się po kątach
Zakamarków umysłu nie warto wzywać

Ducha wspomnień

92 620 wyświetleń
881 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!