Menu
Gildia Pióra na Patronite

moje wewnętrzne ja

nikt mnie nie lubi
nie pamięta o mnie
mój telefon milczy
nikt nie tęskni za mną

jest cisza i spokój
nikt nie dobija się
do mojego domu
pandemia sprzyja też

nic złego nikomu
nie zrobiłem nigdy
na czarną owcę
wybrano mnie

konkretnego powodu
nie ma i nie będzie
a za winy rodziców
nie odpowiadam

moje życie to inna
kartka do zapisania
głupia mania ludzka
jest ślepa jak kret

nie docierają żadne
słowa by to zmienić
myślenie nie da się
ułożyć na nowo

nie przerobię na siłę
wpojonego pierworysu
tak naprawdę swój
nie zna mnie w środku

obcy ma tylko dostęp
do mnie znajomy mu
moja inność i poziom
moje wewnętrzne ja

92 597 wyświetleń
880 tekstów
21 obserwujących