Menu
Gildia Pióra na Patronite

KOŚCIÓŁ ŚWIĘTYCH APOSTOŁÓW PIOTRA I PAWŁA W KATOWICACH.

Nigdzie jak tu cisza jest ciszą
Wystarczy być a zło przechodzi w nic
Jak cudnie tutaj marzenia
Przyjmują pokorną realność
Ludzie stają się dystansem
Miłość przebiera na konkretności
Modlitwa krystalizuje się w sens
W Człowieka
I mądrość kolejnych z nim dni
Skłaniam się do systematyczności
Zauważania
Spowalniam dzień
Dla wielu chwil
Stawiam tamę
Nie mają odpowiedzi
Gdy to miejsce pyta je
Po co

Wychodzę bogatszy
O pokój we mnie

Mirosław 05. 10. 2018r.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!