Menu
Gildia Pióra na Patronite

Biała Flaga

Nigdy wbrew zasadom, podporządkowany, cichy
Słabości wygrały,nigdy odwagi dość, by się nie poddawać
Ma tylko to, co dostaje i nie szuka tego przyczyn
Wiotka jednostka i jej sztandar - biała flaga

Słabość do używek, do kobiet, słabość do życia
Słabość do nałogów, które towarzyszą ciągle
Dostaje rozkaz, wykonuje go, nie zadaje pytań
Słabość do braku odwagi i tak po pogrzeb

Zastanawiająca chwila, gdy przekroczy domu próg
Zamieniając się w tyrana, rządzi każdym z osobna
Tak spada poziom nerwów, poziom, który za dnia wzrósł
Niemal duch w pracy, w domu zaś kreatura podła

Faraon niema, bóstwo, za takiego ma swą postać
Każdy ma robić to, co z góry przykazane
Mentalna matnia, z której się ciężko wydostać
Niemoc a jednak chęć bycia ideałem.

43 914 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
  • Black widow135

    8 October 2011, 19:33

    (+)

  • Bruno

    3 October 2011, 20:47

    Dzięki, że tak uwazasz:)

  • Bruno

    3 October 2011, 12:01

    Wiem o tym acz dziękuję Ci raz jeszcze:)
    staram się by przykuwały one uwagę czytającego.
    Staram się także by było to coś wyjątkowego spośród smutnych i białych wersów pozostałego grona użytkowników serwisu:)