Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Nigdy już nie dowiesz się,
Jak wiele dla mnie znaczyłeś.
Nie uwierzyłbyś,
Ile łez wypłakałam,
A później łgałam
Niczym suka,
Że to ostatni raz
Do Ciebie wracam.

Poduszka moją jedyną powierniczką
Dla wszystkich nocy nieprzespanych,
Niemych krzyków i mokrych policzków.

Nic to nie zmieni,
,,my" już skończeni.
Nie żałuję poznania Ciebie,
Pomimo niespełnionych marzeń,
aby było nam jak w niebie.

10 914 wyświetleń
136 tekstów
2 obserwujących
  • wonderful348

    25 March 2019, 16:50

    Niby się ruszyło dalej, ale jednak wspomnienia wracają
    Dziękuję i też pozdrawiam :)

  • 19 March 2019, 22:51

    Tak czasem bywa, ale warto iść dalej, szczęście bywa kapryśne, łatwo można je zgubić, a czasem znajduje się je przypadkowo.
    Pozdrawiam. :)

  • silvershadow

    19 March 2019, 19:41

    mocny wiersz
    rozdarło się niebo niczym kartka papieru
    burza, zacinający deszcz ...
    teraz na szybie szept kropel ... i samotna filiżanka herbaty
    i pamięć