Menu
Gildia Pióra na Patronite

Puzzle

Nigdy do was nie pasowałam
i pasować już nie będę
Ty już nawet tego nie chcesz
A mi sił brakuje już

Całkiem inna, beznadziejna
Wielki problem
porozrywany na kawałki

Tym właśnie jestem.
Jestem tą INNĄ.
Niedopasowaną częścią
bezsensownej układanki.
Pcham się na siłę.
Tam gdzie mnie nie chcą.

Chcę do kogoś pasować.
To nie ma sensu.
Przysparzam ból….

Zwracam Ci wolność
Oddaje młodość
Życie bez zobowiązań
Na dobre i złe.

Wyrzuć mnie do kosza.
Odstaw na półkę
zapomnianych zabawek.

Baw się innymi,
zapomnij mnie.

2954 wyświetlenia
19 tekstów
1 obserwujący
  • Monika M.

    9 April 2020, 11:17

    Słowo Puzzle = Jigsow działa na mnie jak magness:)

  • Cris

    12 March 2016, 20:59

    Wymowny, ciekawy wiersz.
    Pozdrawiam.
    :)