Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niezastąpiona

Nigdy nie potrafiłam docenić
Doceniam ale zawsze wiem lepiej

Chroniłaś przed szafkami
Gdy kolejną ciskał przez drzwi
Przyjmowałaś ciosy wymierzone innym
Nauczyłaś się walczyć

Raz za razem patrzyłaś
Jak człowiek któremu zawierzyłaś życie
Rozdrabniał je wydawał i niszczył

A dla nas
Zawsze byłaś całym światem
Matką przyjaciółką ojcem
Nauczyłaś pisać liczyć i czytać
Zanim postawiłam pierwszy krok w szkole

Mimo tylu przykrych słów
Zawsze jesteś

Im starsza jestem tym lepiej rozumiem
Nie mnie oceniać

Jestem dumna
Gdy tylko przeglądam wspomnienia
Widzę troskę i wsparcie
Poświęcenia i ciągłe starania
Widzę Ciebie
Pełną zalet i wad
I jestem dumna
Że mam taką mamę

Każdy włos
Każda blizna
Każda zmarszczka
Kochające oczy
Otwarte ramiona
Zgrabne łydki
Każda z Twoich cech
Składa się na obraz
Kobiety piękniejszej od innych
Kobiety najbardziej przez nas kochanej

13 948 wyświetleń
214 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!