Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nigdy nie jest za późno na miłości stan
na uśmiech niepewny ,zakłopotany co nieco.
Kiedy wiatr ci szczęście przyniesie
nie ma znaczenia iż lata me
w drugiej połowie żywota.
Miłość nie ma wieku
kiedy serce bije , duch się wciąż uśmiecha.
Chce żyć dla kogoś,
chce być nie tylko żeglarzem.
Na twym alabastru licu radość się różowi,
kiedy myśli się zespolą.
Usta czerwienią błyszczą,
oczy się chabrem mienią,
a
przyszłość nadzieją cieszy ...

14 005 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
  • RozaR

    4 November 2020, 19:38

    No to juz wiem za co autor był represjonowany - To on wyżarł cały cukier za komuny . :-)

    Soryy za żarciki - ale są zasadne ... Pozdrawiam

  • RozaR

    4 November 2020, 19:36

    Nie no nie tak słodko i infantylnie .....

    ,,Na twym alabastru licu radość się różowi"
    No sie poży...m

    Nie wolno sypać czterdziestu łyżeczek cukru do herbaty !