Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ona

Nigdy
nie będziesz
moją porażką.

Ja nie toczyłam
walki...

14 514 wyświetleń
187 tekstów
4 obserwujących
  • fyrfle

    15 April 2021, 11:03

    Bardzo ciekawe strofy i do przemyślenia. Czy miłość musi być walką. Uważam, że jeśli nie jest oczywistością sumy wszystkich plusów, to wcześniej czy później będzie porażką, a nawet klęską lub sponiewieranym upadkiem. Może faktycznie nie walczyć, tylko na chłodno. To się widzi,czy jest się przytuleniem łączącym, czy ciągłym walczeniem, rywalizacją, a więc polem bitwy męczącym, wykrwawiającym, aż na skraj myśli, gdzie czasem za już tylko krzyk, albo drżączka samotności.

  • yetick

    8 March 2020, 23:00

    Przegrałaś walkowerem.. a to porażka 😜