Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Transformacja

Teksty z obrazami - Transformacja - GONYA
Transformacja - GONYA

nigdy już nie będzie tak samo
nigdy już nie będzie jak było
będzie inaczej
już na samą myśl cała drżę:
masz mnie na wieki
źródło życia i wieczności
masz mnie na zawsze
duchu prawdy i mądrości
wiem co chcę
niebo we mnie się schroniło
i już wiem: to
transformacji siła
bez niej już nic nie będzie
takie samo
a i nikt
tego nie chce,,,
to też bardzo nudno byłoby
tkwić
w błędnym kole znaczeń…

32 218 wyświetleń
349 tekstów
20 obserwujących
  • GONYA

    3 February 2024, 20:09

    dziękuję za nominację

  • marka

    16 December 2022, 20:37

    Słowa na nasze czasy.

    od Fergus, Hares, IceCherry
    • GONYA

      22 December 2022, 02:00

      ,,,a to wiersz z 2013,,,pozdrawiam

  • GONYA

    23 June 2013, 11:47

    ...kto wie może coś nadejść z chłodnym powiewem wieczoru...
    pozdrawiam:)

  • czarna mamba

    23 June 2013, 11:30

    bardzo bardzo fajny :)

    od GONYA