Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do świata

Niezmącona wodo mego życia.
Czar słów, z twych ust nienawiści prysł
Wraz z pierwszym blaskiem nieskalanego Księżyca.
Śpiewaj...
Ach, śpiewaj mi do ucha
Niczym skowronek o poranku.
Z twych popękanych warg
Wylewa się wąskim strumieniem
Ledwo słyszalny odgłos żałości...

427 wyświetleń
9 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!