Menu
Gildia Pióra na Patronite

niebieska klepsydra

wybiegaliśmy słońcu na przeciw
wąską kamienną drogą
a jednak byliśmy blisko
chociaż czasem pod wiatr

tylko piasek znał nasze ślady
zostawione samym sobie
nad wodą

podobno serce nie sługa
ale ono było zawsze za tobą

przesypuje się noc gwiazdami
gdy układam ci sny na poduszce
choć dobrze wiem że anioły
nigdy nie chodzą spać

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • fyrfle

    4 September 2015, 18:54

    To mi pięknie czytać i czytam jeszcze raz...dziś ktos nade mną czuwał i Mikim.

  • nicola-57

    14 August 2015, 20:51

    Tak

  • Cris

    13 August 2015, 22:43

    Anioły czuwają nad nami...bardzo ładny wiersz.
    pozdrawiam Giulietko :)

  • giulietka

    13 August 2015, 10:15

    Norah, takie słowa od Ciebie to wielka radość, dziękuję.

    Mirku, ładnie to ująłeś, miło czytać.

    Dobrego dnia!

  • fyrfle

    13 August 2015, 09:42

    Taki o sile anielskiej, taki mocny człowieczeństwem.

  • 13 August 2015, 09:23

    "przesypuje się noc gwiazdami
    gdy układam ci sny na poduszce"

    Doskonały gest, kobieta - poetka w najtroskliwszej pozie.