Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

" (Nie)zdecydowana "

(Nie)zdecydowana jesień tej wiosny

Przedziera się przez gałęzie zobojętnienia

Kaleczy zakamarki duszy

Szuka zielonych liści - ukryta Nadzieja

Głęboko w niej drzemie Wiara

Miarowy oddech wróży spokojny sen

Może się obudzi nim słońce wstanie

Słyszy głosy serca - ciche wołanie

Może się stanie(sz) z pierwszym promieniem

Oceanem - spełnieniem tęsknot
Miłością - tą jesienną wiosną.

14.04.2021
04:12

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
  • kukaczka

    25 April 2021, 17:04

    Piękne... miłości tyle, nadziei tyle, radości...🌷

  • motylek96

    14 April 2021, 10:22

    Bardzo mi się podobają twoje wersy, tyle w nich nadziej. Tak bardzo teraz potrzebnej ( w każdej strukturze życia)

    Serdeczne pozdrowienia 🦋