Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do pesymisty

Nie zapraszaj mnie
do swego świata
bo on wrogi jest aniołom

pesymiści
nie umieją latać
nie potrafią pochylić czoła

dla was wszystko
jest czarne ,szare
nie wiecie co to kompromis

mistrzowie
w szerzeniu niewiary
dobroduszni bardziej na pokaz

niewrażliwi
na innych ludzi
walczący wciąż tylko o siebie

jak sumienia
wasze obudzić
skoro teraz macie jak w niebie

obce wam jest
poczucie humoru
zawsze wszystko najlepiej wiecie

choćbyś
nie wiem jak bardzo się starał

nie odnajdziesz mnie
w tym świecie.

31 362 wyświetlenia
287 tekstów
5 obserwujących
  • fyrfle

    3 May 2020, 11:29

    Z przyjemnością wróciłem do tego wiersza i daję uśmiech, za ten jeden wiersz dostaniesz zaraz 5 gwiazdek

    od batram
  • 2 March 2018, 23:43

    Dziękuję:)
    serdeczności :)

  • kati75

    1 March 2018, 10:06

    mocny przekaz podoba mi się wiersz;)pozdrówka ciepłe

    od batram
  • fyrfle

    24 February 2018, 20:44

    Fiszka i szacun.

    od batram
  • Smurf007

    24 February 2018, 20:37

    niezły wiersz, ma potencjał :)
    a zarazem, sprawne sito..
    pozdrawiam :)

    od batram