Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niewinność

Niewinność nie jest niczym złym
Wiecznie niewinnych pełno na świecie
Najpierw coś złego dzieje się,
a później sprawcy nie znajdziecie.

Nie mówię, że jestem bez winy,
bo moją winą jest miejsce,
lecz miejsce to sam wybrałem
i dawno schowałem już w serce.
I choćby przyszedł znów tłum

i wmówić chciał swą teorię.
Udając bez winy znów,
mówiąc , że przyszli tu po mnie.

Nie cofnę się choćby na krok,
z mą pieśnią i moimi ludźmi
I choćby nawet pod prąd
Nikt nas nie może zawrócić!

3808 wyświetleń
61 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!