Menu
Gildia Pióra na Patronite

BorderLine

Nie wiesz jakie masz imię
Skąd jesteś i kim
Całe życie stąpasz po linie
Na krawędzi strachu i głodu

Nikt nie mówił że jesteś
Dla kogoś na świecie
Widziałeś to u innych
że są dla siebie światem
Nie wiesz po co jesteś

Ksiądz odprawiał egzorcyzmy
Bo diabeł wszystko tłumaczy
Pokazał ci co to zło
Już straciłeś wiarę w Boga
Ale nadal czujesz jego obecność
Wciąż żyjesz na krawędzi

Znasz tę opowieść
Że w ramionach ginie ten lęk
I wierzysz w to
Czasem myślisz że to mit
Tak trwasz na krawędzi

I gdy masz szansę
Poznać prawdę
Pojawia się
Pragnienie i strach
A ciało drży
Nie mogąc się zdecydować

Nienawidzisz siebie
Zamknięty w ciele
Przez nie straciłeś tyle szans
Chciałbyś być jak wiatr
Energią bez materii

Uciec stąd
Gdzie nie masz szans
Być częścią ludzi

103 445 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • 4 February 2020, 18:48

    oczywiście,że tak.

  • szpiek

    2 February 2020, 20:39

    Tak @piórem2

    od batram
  • piórem2

    2 February 2020, 19:25

    borderline to zaburzenie osob. hej??

  • szpiek

    20 January 2020, 08:59

    Z angielskiego granica, krawędź

  • 16 January 2020, 21:57

    życie na krawędzi...
    ciężki temat,ciężka osobowość,
    trafne ujęcie tematu.

    od szpiek
  • MyArczi

    16 January 2020, 19:03

    dobry, dynamiczny, wciągający

  • piórem2

    16 January 2020, 18:53

    masz border line