Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jhavani (Grawitacja)

Nie wiem dlaczego
Ale dopiero (przez) Ciebie widzę
smakuję,
i czuję
Jego stwórczą witalność

Inne tego nie potrafią
Ich akty nie są jak twoje ikony
Nie mają niczego
z modliszki (ani modlitwy)
Ich zieleń błękit róż i biel
to tylko kolory

Daleko im do pulsującego brązu złota i karmazynu ochry
Jak klejnotom do szyi kobiety
Nawet Szarości które miały wszystko tłumaczyć
są tylko niejednoznaczne
Nie mają niczego z kadzidła tajemnicy
o nieuchwytności ducha
i (nie)skończoności materii

W które wierzę

październik 2019

Jamie Woon – Gravity
https://youtu.be/xwdn_Ch-aDw

28 110 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    27 October 2019, 04:25

    Kokietka ;)

  • sprajtka

    26 October 2019, 21:51

    Komplemenciarz;))

  • Odys syn Laertesa

    26 October 2019, 20:07

    Portal sobie radzi bo trwają tu wiernie tak błyskotliwe osoby jak sprajtka i onejka 😊 Jak czytam ciągle w wysokiej formie.
    Którym zresztą lubię raz na jakiś czas się przypomnieć... I pozdrowić

  • sprajtka

    25 October 2019, 12:27

    Portal potrzebuje takich jak Ty;)

  • onejka

    25 October 2019, 07:46

    Jak miło znów Cię czytać tutaj Odysie :) I jak zawsze pięknie i tajemniczo...