Menu
Gildia Pióra na Patronite

Plecak słów

Niewielu widzi moją inność
Więc w mej samotni jestem sam
W wyścigu z sobą z wiatrem obok
Gniewu rozpaczy fale gnam

Wiem czym skończy się ten szkwał
Rozbijam w deszczu łzę za łzą
W milczeniu na milczenia ląd
Tylko ten jeden we mnie świat

Niemoc i zobojętnienie
Nocy szukam w biały dzień
Trudno w marazmie o zrozumienie
Każdego dnia odchodzę stąd

Układ traw chabrów maków
Uniesień kłopotliwe wzory
Tęsknota za śpiewaniem ptaków
I prawdziwość twoich spojrzeń

Niemocą zabłakanych słów
Wracam by dostrzec własny błąd
Spojrzeń i zaciśniętych ust
Szukam w lustrach cudzych snów

15 706 wyświetleń
138 tekstów
21 obserwujących
  • Bianka97

    3 December 2023, 23:52

    Po prostu przepiękny, aż brak mi słów.

  • Victoria Angel

    26 November 2022, 18:49

    Przepiękny wiersz. :-))) Bardzo wymowny.

  • Eneida

    5 November 2022, 21:52

    Ładny, nostalgiczny, pełen tęsknoty wiersz.

    od Wagarowiczka, Bromba, Kenzo