Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie widzisz

Nie widzisz już
Mojego serca smutnego
Które tonie dzisiaj
I każdego jutra żmudnego

Choć zawsze patrzyłeś sercem
Nie dostrzegasz mej tęsknoty
Coraz bardziej się powiększającej
Łzy o pomoc wołającej

Co dzień pytasz
Dokąd ona zmierza
Przepraszasz
Lecz ona ból uśmierza

Brak winy po Twojej stronie
Ale jak wyjaśnisz
Dlaczego moje serce ciągle w smutku
…tonie?

9236 wyświetleń
77 tekstów
22 obserwujących
  • Xi_

    4 April 2012, 11:33

    nic nie widzieć patrząc, powieki na cierpienie zamykać..ech

  • marka

    18 March 2012, 19:15

    W wierszu widać piękne serce.
    Pozdrówki.