Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mały Książę

nie umiem Ci opowiedzieć
nawet gdy tak słodko śpisz
jak wiele z Twoim uśmiechem
spada okruchów na ziemię

jesteś szczeliną w niebie
przez którą przenika gwiazd deszcz

i w takich malutkich ramionach
potrafisz zmieścić mój świat
który byłby pustynią
gdybyś na niej nie zakwitł
jak jedna jedyna róża
na opuszczonej planecie

Synkowi w dniu urodzin
http://www.youtube.com/watch?v=DidUEo_nwU4

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    7 December 2014, 19:09

    Bardzo dziękuję, takie osobiste wiersze, najtrudniej się pisze, a jeszcze trudniej wyjmuje z szuflady...
    Jeszcze raz serdecznie dziękuję, Każdemu, kto zechciał przeczytać i zatrzymać się tutaj na chwilę.

  • giulietka

    30 November 2014, 19:24

    Bardzo dziekuje i pozdrawiam.

  • marekg

    30 November 2014, 17:54

    bardzo , bardzo ciekawie piszesz

  • LiaMort

    28 November 2014, 19:57

    no cóż.. nie mogę się powstrzymać.. pięknie piszesz kochana. ;)

  • giulietka

    28 November 2014, 19:32

    Andziu, dziękuję Ci z serca za życzenia i Twoją nieustanną obecność;)

  • LiaMort

    27 November 2014, 22:43

    Wszystkiego co najlepsze dla synka. ;)
    piękny wiersz. :)

  • giulietka

    27 November 2014, 20:45

    Dziękuję Krysiu, choć moje szczęście już nie takie maleńkie, to nadal myślę o nim jak o małym okruszku.;)

  • krysta

    27 November 2014, 19:10

    Pięknie...jak wiele radości może dać tak maleńkie szczęście...
    pozdrawiam :)