Menu
Gildia Pióra na Patronite

'Czarne' serce

nieuchwytna jak wiatr,
jak ostatni zanikający promień słońca
- bez cienia, co determinowałby ślad
tak trudny do uchwycenia,

moc kobiecej boskości...

w strumieniu zdarzeń nieosamotniona,
lecz istotami światła otoczona
czasem o sobie dając znać odrobiną szczęścia
- ponad chmurami wysokich gór,
o wschodzie słońca
w ukwieconym wianku,
gdzie w żyłach pulsuje muzyka

odkrywając tajemnicę spotkania
całkiem nieprzypadkowo,
bez obietnicy podróży
niesiesz nadzieję na niekłamane słowa,
stanowiąc doskonałe dopełnienie
w zawrotnym świecie

wodzony energią 'czarnego' serca,
wznoszę filar świadomego życia,
otwarty na wezwanie
w nadchodzących dniach ciemności

czasem trzeba długiej drogi...

* 'czarne' serce jako znak identyfikujący, nie mający nic wspólnego z ciemnymi zakamarkami serca :)

8477 wyświetleń
99 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!