Menu
Gildia Pióra na Patronite

Unieśmy się ponad...

Nie trudź ust na słowa zbędne.
Pocałunkiem wypowiedz mi ich sens.
Chcę czuć, że jesteś, że będziesz.
Czuć smakiem Twoich ust…

Nie trzymaj mnie dzisiaj za rękę.
Pozwól niech serce moje Cię poprowadzi.
Do miejsc, w których rodzi się wiosna.
Gdzie rozkwitają duszy konwalie.

Odbijmy się dzisiaj od ziemi.
Od problemów od trosk od codzienności.
Unieśmy się wysoko do słońca.
Na skrzydłach namiętności...

189 977 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Bogdan Z

    9 January 2011, 11:58

    potrzebowałem całej godziny by ...poczytać Twoje wiersze ...takie czasy ....czasu tak mało :) pisz a będziemy czytać :)

  • cze.kaj

    2 November 2010, 22:06

    przeflorystycznie :)

  • Jadzia_poem

    30 October 2010, 21:45

    "Pozwól niech serce moje Cię poprowadzi" - rewelka...

  • giulietka

    30 October 2010, 08:47

    Gerardzie znów malujesz krainę miłości, wolną od smutku i zwątpienia... Cudownie zwiedzać ją śladami Twoich słów...

    Pozdrawiam:)

  • Piłkareczka*

    30 October 2010, 08:19

    Brawa! + :)