Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość

Nie tak wyniosła
nieosiągalna jak róża
po co by komu taka potrzebna
krucha, że strach dotknąć
poruszona podmuchem wiatru
ginie

Ale bardziej jak jeden z tych polnych kwiatów
na dzikiej łące
smagany wiatrem i deszczem
a wciąż nieustępliwy
skromny i cichy

Taka ona dla nas

362 wyświetlenia
4 teksty
0 obserwujących
  • czarna mamba

    16 May 2013, 13:37

    fakt...cos przykuwa uwage :)

  • krysta

    16 May 2013, 13:04

    Piękny wiersz...
    pozdrawiam :)