Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lniany obrus z syrenką

Nieszczęśliwy milioner
płacze w synagodze
Polak wyznania mojżeszowego
przez komunę wygnany
znalazł się na ulicy
w Nowym Jorku
z siedemnastoma dolarami
w kieszeni i rozpaczą na twarzy
( mój syn podsumował)
"To milionerzy też płaczą..."

Siedzi skruszony milioner
sam przy długim stole
puste miejsca czekają na zmartwychwstałych
zaproszony też jest Mojżesz...

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!