Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen

nieświadomie
wypatruje przez okno nocnego nieba
jakby poświata księżyca
w pełni mną zawładnęła
i nawet nie wiem
czy to tęsknota mną kieruje
czy też inna cząstka obudziła się we mnie
te oczy nie skłamią,
tak klarowne jest w nich pragnienie
ciemność nadejdzie
a z nią błogie ukojenie
sen na jawie

13 119 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!