Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przy ciepłych promieniach słońca

nie skreślę siebie z wiersza
chociaż nie wiem czy to wciąż o mnie
potyka się cisza
rozbijając butelki
w drobny mak

gdy bez końca w poziomie
układają mozaiki
wiedząc że sztuka przegrywa z modą

wychodzę poza
na chwilę
moment ten jeden
co w okamgnieniu
znika niezauważenie

i po latach na przekór niczemu
w ramach wypełnia braki

bez słów - niedokończona
łamię oczy barwami

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 1 August 2012, 00:27

    Bożenko :) Mnie łamie w kościach - bez barw. ;)

    Beato, oczy mruży... by zobaczyć. Wzrok przyzwyczaja przecie...

    Sandro, nigdy nie chodzi o musi... :)

  • essima

    31 July 2012, 19:33

    nie skreślaj-jest dobrze, choć nie zawsze o Tobie być musi :)

  • Gaia

    30 July 2012, 23:08

    ciszy nie dość
    by skreślić

    i ramy odpina kto chce

    lecz czy słońcu
    nie jedno
    kto oczy mruży

    gdy i tak ciemno