Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieprzemyślenie działań bruździ istocie myśli stoickiej, niestabilność uczuć zniekształca wartości. Choć światopogląd wartością constans. Słabość i marność nadrzędnymi...
I uciec by się spieszyć chcieć, a czy odwagi starcza - nie wiem. Ale dokąd uciec i jak, gdy świat przytłacza. I wymusza nakazy, i kładzie naciski.
Drogę, jaką drogę. Jaką drogę obrać, by swą kwasotą otworzyła mi oczy, ale na innym świecie.

2153 wyświetlenia
26 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!