Menu
Gildia Pióra na Patronite

Em... P...t y...

Niepraktyczny jesteś
dla mnie

niewyraźnie oceniony
grafitem ołówka

Ja
namalowana farbą potrzebuję
wyrazistości

w bazgrołach długopisów
zaplątana

za rękę z przyszłością
pobiegnę
po gwiazdy

wystarczy mi wyraźna kreska
motyw istnienia

smak ograniczonej wolności
słodkich magnolii wiosny

A Ty umarłeś
na złość
by postawić na swoim
bez gestu pożegnania
w słowach "Do zobaczenia".

22 534 wyświetlenia
262 teksty
48 obserwujących
  • 28 September 2012, 17:50

    bardzo dobry
    ktoś to pisał, że obraz kreską nakreślony jest doskonalszy od zamalowanego bo pusty
    ale czy piękniejszy, malarz się wykaże
    pozdrawiam

  • No_One_

    28 September 2012, 14:28


    "za rękę z przyszłością
    pobiegnę
    po gwiazdy

    wystarczy mi wyraźna kreska
    motyw istnienia" ,

    "A Ty umarłeś
    na złość"

    Naprawdę dobry.

  • słoneczniki

    28 September 2012, 14:25

    Ciekawy, podoba mi się...

  • 28 September 2012, 13:58

    nie rozumiem tytułu ..wersy ładne pozdrawiam