Menu
Gildia Pióra na Patronite

kolejna wiosna

Nie pozwól mi proszę
By czas przeciekał przez palce jak piasek
A dni kamieniem ciężkim
W rzekę życia wpadały
I choć świat ten nie wolny
od smutku i grzechu
niech nikt nie myśli, że jest przegranym
Bo póki serce rytm dniom nadaje
A dusza szuka ukojenia
Ze wzrokiem utkwionym
W twoje święte rany
Dotrzemy do świata bez cierpienia

Tak teraz przy kolejnej wiośnie
Niech na nowo odżyją
Korzenie Wiary, Nadziei ,Miłości
I ze świeżym powiewem
Dają moc i zdmuchną ciemności

Niech głośno zabiją zegary
gdyż coraz bliżej do Ciebie
lecz jeszcze nie pozwól umierać
choć tęskno za Twoim Niebem
lecz jeszcze pozwól przemierzyć
tych dróg wszelkie zakręty
i dotrzeć do tego celu
przez dobro i wszelkie odmęty.

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • 22 March 2018, 12:18

    Piękny tekst, pełen nadziei na lepszy dzień

  • 21 March 2018, 18:20

    Choć życie czasem daje w kość, to jest nadzieja, zawsze, aż do końca i jeden dzień.
    Piękne.
    Pozdrawiam. :))

  • I.Anna

    21 March 2018, 12:27

    Dziękuję wszystkim tym razem, nawet jeśli nadal czuję opór w sercu...
    Adnachiel, myślę, że dopóki usiłujemy iść w kierunku Nieba jest nadzieja, a ja wierzę w Najpewniejszą siłę wszechświata.
    Kati cudownie, że jesteś i zawsze, ale to zawsze jesteś powodem mojego uśmiechu
    Pozdrowienia i już mnie nie ma :)

  • kati75

    21 March 2018, 11:13

    cudowny wiersz w którym nadzieja gra pierwsze skrzypce a wiara niech będzie takim ramieniem na którym będziesz mogła się oprzeć .pozdrawiam -)))))

  • Adnachiel

    21 March 2018, 10:54

    Mowa ust czasem z sercem jest niezgodna.
    Bardzo szczery, piękny wiersz, pełen usiłowań i nadziei.

    Ściskam :)

  • fyrfle

    21 March 2018, 10:48

    Po mojemu wielka wiara jest w tych wersach.