Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 17 August 2023

Niepokój

Niepokój
nieład na granicy
zrozumienia i czucia;
myśl umykająca
przed ciężkim buciorem wyrazu;
wrażenie utraty cząstki pamięci;
zostawienia za sobą

bezcennego tlenu
potrzebnego zawsze i tu.
Niepokój w pokoju bez ścian, okien i drzwi.
Zamknięci z głupią miną
w pół słowa z wydechem.
Pod sercem ukryty zatrzepotał strach.
Niepokój
nigdy nie jest miłym gościem,
ale daje znać, że zostało jeszcze coś
do nie-stracenia.

24 666 wyświetleń
419 tekstów
34 obserwujących
  • .Rodia

    25 August 2023, 13:42

    fajne podsumowanie

    nie moje klimaty, ale są faktycznie niepokojące elementy jak się to czyta

  • Cris

    3 April 2016, 23:54

    Czuć emocje- dobry wiersz.
    :)