Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie płacz słoneczko
przez chmury na niebie
w deszczu też można tańczyć

życie prowadzi nas
za rączki pewnie
spróbuj dotrzymać kroku
wybaczyć mu tempo

trzymać się mocno
nie dać opuścić bioder
nie becz
posłuchaj jak śmiesznie kapie

nie płacz kochanie
słońce do nas wróci
tęczą pocieszy
kolorami wdzięcznie
pięknie jest
być świadkiem cudów

nie smuć się serce
tu też jest pięknie
skraplane miejsce
wilgocią tętni
życiodajna wodą
akwenów dar Boży

17 078 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • Salomon

    30 April 2017, 13:47

    Dobrze że tu jesteśmy jak kwiaty na poddaszu :)

  • giulietka

    30 April 2017, 06:58

    Dobrze, że się tu pojawileś, jak kwiat ns pustyni.

  • Salomon

    25 April 2017, 03:44

    Dziękuję za subiektywną opinię i jedną trzy literową :)

  • nicola-57

    24 April 2017, 21:30

    dno

  • Naja

    24 April 2017, 20:13

    Ładny wiersz, niesie bardzo pozytywne przesłanie :-)))

  • fyrfle

    24 April 2017, 19:46

    Pięknie jest być świadkiem cudów, w zasadzie wystarczy.