Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie płacz...

Nie płacz już dzisiaj, bo już nie jesteś sama.
Pukam do twoich drzwi, więc o uśmiech proszę.
Zapalimy świeczkę, posiedzimy do rana.
Słuchając muzyki wzbudzimy w duszach wiosnę…

I jutro też nie płacz, poczuj pogodę ducha
Podam Ci swoją dłoń a na niej serce
Usiądę przy pianinie i zagram Ci mazurka
Czyż do radości potrzeba nam coś więcej?

Nie płacz już nigdy, kłopoty da się rozwikłać
Te małe miną a większe razem rozwiążemy
Najważniejsze w życiu, by przyjaźni nie unikać.
Bo to największa siła na wszystkie problemy.

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    21 March 2011, 19:44

    Cieszę się Aguś,że przychodzisz...Też tak mam, że gdy mi smutno zatapiam się w moc słów, które niosą nadzieję i pogodę ducha...Zawsze wtedy jest mi na duszy lepiej...

  • Bezsens

    22 January 2011, 18:20

    Niesamowite, cudowne, piękne...proste..
    zeszyt :)

  • Seneka 18

    29 December 2010, 21:17

    Dziękuję Ci Aniu za odwiedziny w moich skromnych progach...Ano piszę sobie troszkę...czasami wiersze a czasem opowiadania...
    Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :)

  • 29 December 2010, 19:48

    Tak dawno nie miałam okazji poczytać Twoich wierszy...a ty tyle pereł....Pozdrawiam Gerardzie i radości życzę:)

  • Seneka 18

    21 December 2010, 16:36

    Dziękuję Gregor za piękną opinię...Przyjaźń tyle jest warta na ile jesteśmy w stanie poświęcić czasu drugiemu człowiekowi...i nie wtedy tylko gdy nam najbardziej pasuje,ale wtedy gdy człowiek potrzebujący nas...
    Zawsze wierzyłem w taką przyjaźń i takiej mam szczęście doświadczać...
    Pozdrawiam...

  • Ellander

    21 December 2010, 16:18

    Nie znam słów, które piękniej określały by przyjaźń, a może tylko jej maleńki skrawek. I zazdroszczę Twoim przyjaciołom, że mają obok siebie, tak dojrzałego człowieka.

  • Senqa

    19 December 2010, 20:38

    Chcialabym by przyszedl ktos do mnie,i codziennie cieplem otaczal ;))
    Wiersz pelen nadziej !
    Kradne ;-)

  • Voyage

    18 December 2010, 16:09

    Wsparcie, bliskość..
    Cudo!!!

  • giulietka

    17 December 2010, 23:14

    Cudowna pocieszanka...

  • Seneka 18

    16 December 2010, 20:57

    Dziękuję Wam serdecznie za opinie i za to, że zaglądacie do mnie...A Ty Aguś nie płacz więcej...jutro wyjdzie słońce i będzie już dobrze...zobaczysz...Dobrej nocy.