Menu
Gildia Pióra na Patronite

Filar życia

Nie piszę tego w oparciu o szczęście,
Choć szczęście jest mi bardzo bliskie.
Nieważne czy uczuciowe, czy fizyczne.
Szczęście odnajduję w najkrótszej chwili,
Chwili spędzonej z Tobą.
Mimo, że nie zawsze jestem przy Tobie,
Ty zawsze jesteś przy mnie.
Każdą częścią swojego szczęścia i nieszczęścia,
Smutku i osamotnienia,
Radością i ciepła,
Wiem, że jesteś przy mnie.
Jesteś moim szczęściem i nieszczęściem,
Radością i niczym więcej,
Filarem mojego życia.
Częścią mojej radości i osamotnienia,
Odstresowaniem w sekundzie stresu,
Pewnością w chwili mojego zwątpienia,
Stanowczością mojej niepewności,
Zdrowiem w dniu choroby,
Uśmiechem w momencie smutku.
Jesteś mą miłością,
Jesteś dla mnie wszystkim.

313 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
  • wdech

    1 November 2015, 17:54

    sporo tego... w jednej osobie
    oby to nie była błędna lokata

    /w jedną stronę/ - lokata jak rachunek