Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeciwko nienawiści

Nienawiść będziemy zwalczać by zwalczyć
I nie cofniemy się przed użyciem nienawiści
Przeciwko nienawiści
By ludzie znienawidzeni nie byli nienawistni
Żeby zamknęli gęby albo całkowicie zniknęli
I nie mogli więcej
Jątrzyć i pluć na owsiankę
Wypominać i doszukiwać boków
Gońcie ich to źli ludzi gońcie ich
Pełni nienawiści i podłości
Tacy sami jak islamiści i faszyści
Którymi są już od dawna
Kto nie skacze tan za nienawiścią

76 489 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!