Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nienawidzę rymów

Nienawidzę rymów, czy wszystko musi się rymować

czy zawsze muszę odpowiednio składać słowa

czy każda linijka musi pasować do kolejnej

czemu ma się łączyć z tym co było w poprzedniej

dlaczego mam zawsze liczyć słowa albo sylaby

czy nie mogę inaczej, czemu to ma być jak nawyk

czemu mam mieć wenę, nie mogę pisać tak poprostu

czy każdy wiersz ma mieć sens i prowadzić do wniosków

po co interpunkcja,wyrzykniki,kropki i znaki zapytania

czyniemogęnapisaćjednegodługiegozdania

po co ortografia, te regółkj kture nam sje w szkole podaie

czy nje moge pjsać tak iak mi sie poprostó wydaie

cemzu kdaża litrea msui być na opwoniedidm mjcseiu

czy nie mgoę ich popzatwesriać jelżei nie pbwaozi to wzaryu snesu

czemu wszyscy nie mogą zawsze rozumieć moich wierszy

dlaczego to zawsze ja krytykuje je jako pierwszy

a więc żegnajcie rymy, tylko raz wam to powiem

ale jak się ich pozbyć skoro mam je ciągle w głowie

5838 wyświetleń
49 tekstów
10 obserwujących
  • 19 April 2010, 11:05

    Przednie :)

  • Nutka67

    16 April 2010, 00:52

    Hmm, ciekawe spojrzenie. Fajnie się czyta. Podoba mi się.

  • czystakartka

    12 April 2010, 10:56

    Moje :) wszystko co piszę dla bliskich,zamieszczam w internecie itp. jest w całości stworzone w mojej głowie :)

    Dziękuję za miłe słowa

  • barszczuś

    12 April 2010, 09:52

    ;) Fajnie się czyta ;)
    Pisz dalej ;)
    I zgadzam się z Jackiem - masz talent.