Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nienawiść

Nienawidzę cię,
Nienawidzę się,
Nienawidzę życia tak jak ono nienawidzi mnie,
Pozbawiło mnie marzeń i radości, a dało mi wiele samotności.

Nienawiść rośnie cały świat jednym tchem zabiera,
Patrzą jedni na drugich,
A Śmierć się zbiera,
Na pracę czeka.

Stoi i patrzy na kłutnie ludzi,
Wije się i snuje po drogach,
Wszystkich ludzi budzi,
Wstali ludzie,
Podeszli do okien,
Wtem zakrzyknęła :
" Memento Mori "
I zniknęła.

9692 wyświetlenia
49 tekstów
1 obserwujący
  • obito

    30 March 2012, 21:26

    Ten wiersz wiele mi nie pokazał. Trochę, jak dla mnie, zaplątany...

  • agniecha1383

    30 March 2012, 19:05

    a ja też zastanawiałam się czy te byczki czasem nie specjalnie tak mają boleć w oczach:)Zdarza się:)