Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie mówmy o przemijaniu

Nie mówmy o przemijaniu.
Nie dla nas jest ono,
bo przeminą starzy, młodzi,
głupi i mądrzy.

Umrze wszystko
i zostaniesz tylko
ja i Ty
na srebrnej kropli krwi.

I choć porwie nas wiatr i
zawalą się mury,
my będziemy trwać.
Nie przestraszy nas nic.

I nic trwalszego na świecie
nie ma od nas, ode mnie i od Ciebie,
od szeptu w moim uchu
i cichym takcie serca.

Nie mówmy o przemijaniu,
bo nas to nie dotyczy.
My mamy siebie,
dwa ciała w głuchej ciszy.

I gdy już na suchej gałęzi
powiesi się świat,
my będziemy trwać,
my będziemy trwać.

16 793 wyświetlenia
130 tekstów
30 obserwujących
  • scorpion

    2 April 2013, 01:25

    Piękny wiersz. Więcej pisać nie trzeba.