Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

d.v.

niemiłosierne słońce
spala nadzieję
zamieniając dni w dolinę śmierci

zbyt wcześnie
by nagość drzew mógł przykryć deszcz
codzienności

światło twoich oczu

ujściem zapomnianego zauroczenia
gdzie wszelkie oczekiwanie jutra
kończy się w przeszłości

30 294 wyświetlenia
360 tekstów
51 obserwujących
  • prohibitum amor

    17 August 2022, 21:36

    ' w wersach
    zauroczeni - niebezpieczni
    przywoławszy przeszłość
    nawet siebie nie mając
    chowając się w nagości drzew

    włączamy siebie na nowo '

    pozdrawiam Autora :)