Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sztil

nieme modły obwisłych żagli
dłoni nawykłych do lin
codziennego znoju
sztil
przekleństwo tych co w drodze
serc gorącą tęsknotą
płyną ku sobie
lub na wiatru skrzydłach
jak ptaki
rozcinają niebo
sztil
ciszą jak mgłą oplata
ruch wstrzymuje i myśl smutkiem nasyca
wokół pulsu jego macki lepkie
by życie zatrzymać
zatruć
i pytanie tylko mam czy zdołam
w dłoniach cię unieść podrzucić
leć motylu leć
nadzieja w twoich skrzydłach
które niosą wiatr

15 311 wyświetleń
144 teksty
8 obserwujących
  • piórem2

    26 January 2023, 19:01

    Bosman ?

    • Es van Guard

      26 January 2023, 19:36

      Gorzej. Majtek na bocianim gnieździe...

    • piórem2

      26 January 2023, 19:38

      Majtki są super.