Menu
Gildia Pióra na Patronite

Karmazynowy

nie ma westchnień szepcących powroty
jęczą granice bliznami szarpane
słowa, ledwie tlące się tęsknoty
wiersze starym piórem malowane

i rumianki wiosennym turkusem pachnące
aromat w czarnej filiżance zbłąkany
uśmiech lawendowy i spojrzenie łkające
uczuć płótno miętą pokolorowane

brak dziś śladów po ustach czerwonych
rzęs melodii drżącej porankiem
łez muśnięciem policzków splamionych
dotyku opuszek utkanego wiankiem

jutro
stokrotki zakwitną szkarłatem

Wierszem tym chciałbym się przywitać z Wszystkimi po mojej dłuższej nieobecności

14 217 wyświetleń
84 teksty
130 obserwujących
  • Huaquero

    22 July 2011, 22:59

    Dziękuję, Drogie Panie, za Wasze ciepłe i jakże cenne dla mnie słowa... za chwilę spędzoną przy tych wersach.

    To wielki zaszczyt móc pisać dla takich Czytelników.

    Pozdrawiam cieplutko :)

  • Nika789

    22 July 2011, 12:04

    tęsknota ma to do siebie, że człowiek w niej odnajduje innego siebie. właśnie taki dla mnie jest ten wiersz. tęskny, nostalgiczny, sensualny.

    Pozdrawiam.

  • Huaquero

    21 July 2011, 10:42

    A Ciebie miło znów widzieć, Marysiu :)

    dziękuję z całego serducha

  • Papillondenuit

    20 July 2011, 23:53

    czerwień to kolor cierpienia
    ma jednak różne odcienie...

    to również symbol życia i ponownych narodzin

    miło znów Cię czytać Damianku
    :)

  • Huaquero

    20 July 2011, 22:13

    Dziękuję za przemiłe opinie, kłaniam się nisko :-)

    Pozdrawiam cieplutko!

  • Elizabetta

    20 July 2011, 20:48

    Piękny!!! :))

  • Huaquero

    20 July 2011, 15:19

    Aguś, Ewuś, dziękuję za te ciepłe słowa i również uśmiecham się do Was cieplutko :))

    Pozdrawiam słonecznie ;-)

  • motylek96

    20 July 2011, 12:09

    Piękny wiersz na powitanie nam zaserwowałeś.:)

    Pozdrawiam cieplutko z powitalnym uśmiechem:)))

  • Huaquero

    20 July 2011, 10:24

    Madziu, nie wiem, co powiedzieć, Mistrzyni Magicznego Słowa...
    dziękuję z całego serducha :*

    Adnachielu, jest mi przemiło, dziękuję :)

    Uśmiecham się do Was cieplutko, Kochani :)))

  • Adnachiel

    20 July 2011, 10:15

    Wróciłeś :)) To fantastyczna wiadomość!

    Wiersz cudowny Panie Autorze.