Menu
Gildia Pióra na Patronite

List

Nie martw się już o mnie, mój przyjacielu
Może trochę więcej piję, może mniej sypiam
Może rzadko otwieram, jak ktoś zapuka
Kalejdoskop barw iluminuje, oszałamia, upija
Woda przelewa się nade mną
A ja
Skulona brutalnością dna - leżę
i czekam
na odrobinę powietrza

24 451 wyświetleń
281 tekstów
2 obserwujących
  • Chemik -a

    25 March 2014, 16:31

    dziękuję :)

  • vikkka

    25 March 2014, 16:29

    Nie można obok przejść naprawdę
    ładnie

  • Chemik -a

    25 March 2014, 14:37

    dziękuję bardzo!

  • awatar

    25 March 2014, 14:28

    dobrze opisany nastrój bez natłoku -
    kalejdoskop, woda, brak powietrza -
    podoba się i początek i zakończenie, pozdr,

  • Chemik -a

    25 March 2014, 14:24

    dziękuję :)

  • czarna mamba

    25 March 2014, 14:01

    fajnie się czyta :)

  • Chemik -a

    25 March 2014, 13:37

    -----> podmiot nie-liryczny
    ?