Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wesoła Stypa.

Nie ma nic, nie ma łez, nie ma strachu, ni uśmiechu
Kiedy leżysz nieruchomy, zimny, martwy jakby
Leżysz tak, śpisz, w pięknym dębowym pudełku
Nad Tobą wdowa, kawaler i dwie dorosłe panny

Pełnoletnie już są obie, a kawaler lada chwila
Osiągnie pełnoletność, dwie panny jak z lustra
Obie identyczne, siostry Twego syna
Bez uśmiechu wszyscy, rodzina wybrakowana, smutna

Bez łez, ku zdziwieniu wszystkich, otwierasz oczy
Podnosisz ciało w garniturze czarnym
To cud niebywały, Twoje życie się nie kończy
Uradowana niedoszła wdowa, kawaler i dwie panny

Koszmar minął, jak sen, z którego się obudziłeś
Czarna wizja, marna, zbyt krótkiego życia
Dzieci ze łzami w oczach rzucają się na szyję
Jedyna i niepowtarzalna - wesoła stypa.

43 914 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
  • Bruno

    27 November 2012, 18:50

    tak jak i ty dziadzia

  • awatar

    27 November 2012, 13:43

    wdowa też pełnoletnia?