Menu
Gildia Pióra na Patronite

PRZEZNACZONY DO ROZBIÓRKI

Nie ma już tego domu
Do którego pod płaszczem zmierzchu
Zmęczony wracałem

I nie ma tych dłoni
Co moje zziębnięte
Swym ciepłem koiły

Nie ma roztańczonego blasku ognia w kominku
I żaru w sercu twym
Też już nie ma

I tylko wciąż te znajome
Smutne krople
Po szybie spływają

5917 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
  • 31 May 2019, 20:46

    dom jest , ...w skansenie,ale jest ...i nawet malwy kwitną za płotem

  • Cris

    13 May 2019, 06:35

    a za oknem pachnie bez- przecież maj
    :)

  • giulietka

    16 July 2018, 08:14

    To ja się rozgoszczę, tak tutaj znajomo i przytulnie:)

  • 15 July 2018, 22:05

    Krople też inne...
    Ładny.
    Pozdrawiam. :)