Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie lękajcie się...

„ nie lękajcie się „ słowa jak pieśń
o zwycięstwie miłości nad niewolą…
i wtedy runęły mury…
a my dzieci obudzone ze snu…
przyszliśmy pod okno…
gdzie czekałeś…
by dodać nam skrzydeł…
i opowiedzieć o zniszczonych…
butach…
dzięki którym doszedłeś…
do świętości…

Dzisiaj szukamy śladów Twoich…
stąpając po ziemi…tej ziemi…
na której wszystko jest możliwe...
Każde miejsce dotykamy sercem…
napełniając je po brzegi…
miłością…
A ty uśmiechasz się...
i jesteś z nas dumny...
bo jak zawsze gdy Ty nas szukasz...
my znajdujemy Ciebie...
i jak kiedyś śpiewamy...
wspólnie "barkę"...
którą płyniemy...
po szlakach Twoich...
by być bliżej Ciebie...

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • jacqeline

    5 May 2011, 12:08

    Piękne. Myślę że tym wierszem wyraziłeś uczucia wielu osób.

  • Pytia

    1 May 2011, 17:53

    piękny hołd Świętości, która odeszła...a jednak trwa w serc milionach

  • Seneka 18

    30 April 2011, 14:32

    Dziękuję Wam...nawet nie wiecie jak wiele dla mnie znaczą Wasze literki przy moim wierszu...szczególnie tym wierszu...

  • giulietka

    30 April 2011, 12:11

    Przepiękny wiersz...
    I te zniszczone buty, które prowadzą do świętości, w tym wersie dałeś nam Go najwięcej:)
    Dziękuję Gerardzie za ten wiersz, który jest jak spotkanie w tej barce na niebie...