Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiary(godność)

oczyść się z siebie
pod nagim niebem nie wstydź się
cokolwiek dojrzeć

a potem pozwól mi patrzeć w ciebie
jak w paproci kwiat

przecież wiesz że ja i tak
kolejny raz uwierzę w nie wiem

z cyklu: godność wiary w królestwie chamstwa

Wiersz ostatni dla Pana Bola i bolopodobnych użytkowników portalu. Od początku miałam tu tylko czas zimowy, który konsekwentnie zmienialiście na żaden.I zmieniliście.

29 123 wyświetlenia
523 teksty
42 obserwujących
  • nicola-57

    1 July 2017, 15:07

    i pomyśleć Bolo, że tekst ten zadedykowałam Tobie...

    z wiarą w Ciebie, mimo że w stosunku do mojej osoby używałeś określeń na które w kodeksie prawnym są przynajmniej dwa paragrafy i nie powinieneś odejść stąd wolny. Póki co, odejdź, raz jeszcze okażę Ci miłosierdzie....

  • nicola-57

    1 July 2017, 14:53

    Viola, miej w sobie odrobinę obiektywizmu. Zdaje się, że Cię opuściła, ale wierzę, że wróci...

    pewnie coś tu jeszcze dopiszę...

  • nicola-57

    1 July 2017, 14:40

    nie odpowiedziałaś mi na spokojnie zadane pytanie. Za to prawie subtelnie mnie atakujesz. To przykre, nawet bardzo...

  • nicola-57

    1 July 2017, 14:31

    mnie po wrzuceniu pierwszych tekstów powitano tu "kóltóralnie".
    jak myślisz, z czego to wynika?

  • nicola-57

    1 July 2017, 10:40

    patrzę na siebie(tutaj od prawie 3 lat) i raz po raz ocieram z twarzy nie swoją ślinę.

    wierzyć w siebie..., żeby prawdziwie uwierzyć w siebie, najpierw trzeba uwierzyć w Boga. Skoro popełniłam ten tekst, to ta wiara we mnie jest. Wiersz jest wybaczeniem, ma optymistyczną puentę. Ale nie jestem na tyle silnym człowiekiem, żeby wybaczać w nieskończoność.
    Na tym portalu wielokrotnie używałam słowa przepraszam, mnie nie przeprosił tutaj nikt.
    Zapisałam tekst wczoraj, bo nie wiem jak będzie jutro. Jutra może nie być...

    Dziękuję Ci za komentarz i pozdrawiam najpiękniej jak umiem.

  • nicola-57

    30 June 2017, 15:17

    bolopodobnym, dedykuję...