Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Niekochane kobiety
chodzą pod rękę ze smutkiem
opuszczone głowy
chowają w ramiona
nieśmiało
wdychają
zapach miłości
unoszący się w ulicznych zaułkach
wstydliwie odwracają wzrok
od przelotnych pocałunków
kradną spojrzenia panom

Niekochanym kobietom
trudno jest się pozbyć wrażenia
że są napiętnowane
samotnością
swoją
okrywają obnażone serca
głodne czułych słów
i męskich dotyków

Niekochanym kobietom
wcale nie jest lekko iść przez życie
z uśmiechem
na twarzy
łzy

15 090 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • finezja

    4 June 2012, 21:13

    Dziękuję bardzo :)

  • marka

    1 June 2012, 15:46

    Wiersz poruszający...Jest jak obraz w uczuć słońcu.

  • giulietka

    30 May 2012, 22:49

    Niekochanym chłodną rosą pachną róże poranków...
    Przepiękny wiersz.

  • finezja

    30 May 2012, 10:59

    Bardzo mi miło, że wiersz się spodobał. Dziękuję za opinie. Wszyscy pragniemy miłości, bo bez niej umiera się za życia. Pozdrawiam:)

  • agniecha1383

    30 May 2012, 08:46

    Piękny i smutny bo taki ... prawdziwy

  • miramija

    29 May 2012, 23:01

    Piękny wiersz...

  • zugimihau

    29 May 2012, 21:16

    brzydka płeć ma tak samo w sumie..

  • słoneczniki

    29 May 2012, 20:57

    Cała prawda...

  • eskimoska86

    29 May 2012, 20:54

    piękny... bardzo piękny i tyle