Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okruchy życia...

Niekiedy warto spróbować od końca
tak jak para staruszków
zafascynować się pięknem ptaków
z pobliskiego parku
nie mówić nic i nie pragnąć niczego
oprócz bycia bliżej siebie
karmić kaczki
pochylać się nad kwiatami
uśmiechać się do przechodniów
a później bez zasmakowania dotyku
pozwolić sobie odejść
a jeśli narodzi się tęsknota
dopiero wtedy
spotkać się jeszcze raz
kochać się namiętnie lecz dojrzale
pięknie i odpowiedzialnie
i zawsze pragnąć być blisko siebie
tak jak ta para staruszków
która swoimi krokami wyznacza szlak
do prawdziwego nieba...

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!