Menu
Gildia Pióra na Patronite

Letni pejzaż Ani

Niekiedy umierają kwiaty
w środku lata
na przymrużonej powiece obłoku
słońce tańczy

W kwiecistej sukni snu
jaskrawa kobieta
anioł
w pończochach siwych
jak pokuta

Pięknie jej w loczkach
kolorowych wstążkach
szkoda że nie zdążyła
wstawić jedynki

Brudna kuchnia węglowa
czajnik
pokuta gotowa
i w palnik...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!