Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka sobie luźna myśl

Niekiedy lubię
wyjść na piwo
- piwne -

Przysiąść w miejskiej ciszy
gwarze knajpowym
gdzie jak cietrzewie
czerwononosi pijacy
skaczą sobie oddechem
w gęby

Gołąb przechadza się
spokojny
ze skrzydłami
poderwanymi wiatrem

Rynek jest zlany
upalnym blaskiem
bielącym się jak zęby
sterczą granitowe płyty

Jakaś kobieta
ciągnie psa
na smyczy...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • sprajtka

    17 July 2021, 14:21

    Myśl mnie rozluźnia

    Siedzę sobie na głowie
    Gdzie gnieżdżą się
    Sójki
    Za może oddałyby
    Zachód, którego szkoda

    Patrzę na stopnie
    Gorące schody do
    Nieba
    Dopiekła mi
    Droga nie po drodze
    Tanio wyszło...